Bal arıların doğal olarak ürettiği, sahtesini yapmanın mümkün olmadığı bir besindir. Bal bitkilerde mevcut olan ve nektar biçiminde ifade edilen tatlı sıvının arılar tarafından işlenmesi neticesinde ortaya çıkar. Yüksek vitamin, mineral ve probiyotik içeriği ile tamamen mucizedir. Binlerce bitkinin ve binlerce çiçeğin besleyici özelliklerini de sizlere sunar. Dolayısı ile de birçok hastalığa şifa vermesi için çok eski medeniyetlerden beri kullanılan bir üründür. Bal üretimi oldukça emek istemesinin yanı sıra yalnızca doğal koşullarda yetişmektedir. Ortalama olarak 500 gram bal üretmek için 17 bin arının 10 milyon çiçeği ziyaret ederek polenlemesi gerekir. Bu kadar uzun bir yolculuk sonucunda da arılar emeklerinin karşılığını alarak eşsiz bir bal içeriği üretmektedir. Hakiki ve doğal balın lezzeti, boğazda acılık bırakma gibi durumlara yol açmaz. Acılık bırakan, şeker şurubu, mısır şurubu gibi doğal olmayan malzemelerle üretilen sahte bal çeşitleri olarak karşımıza çıkar. Doğal bal, boğazdan geçtiğinde geriye yalnızca lezzetli bir aroma bırakacaktır.